Gratis onafhankelijke cliëntondersteuning

Hebt u hulp nodig bij het regelen of verkrijgen van passende zorg en/of ondersteuning? U kunt gebruikmaken van de onafhankelijke cliëntondersteuning van Stimenz.

Dit is gratis, vrij toegankelijk en voor iedereen beschikbaar. Stimenz biedt ondersteuning aan iedereen die dat nodig heeft.

Wat doet een onafhankelijke cliëntondersteuner?

Misschien is het niet helemaal duidelijk welke ondersteuning u nodig hebt of weet u zelf niet precies waarmee u het beste geholpen bent. Of u vindt het moeilijk om dat duidelijk te maken in het gesprek met bijvoorbeeld een consulent, iemand van de gemeente of een andere instantie. De cliëntondersteuner is onafhankelijk en denkt met u mee over de hulp die het beste bij uw situatie past en hoe u die kunt organiseren. De cliëntondersteuner kan u ook ondersteunen in het contact met allerlei instanties of bij het doorlezen of schrijven van brieven.

Kortom, u kunt met al uw vragen terecht. De cliëntondersteuner brengt samen met u uw vragen in kaart en kijkt naar de mogelijkheden om u te ondersteunen. Hij/zij is er voor u, maar ook voor de mensen uit uw sociale netwerk. Dus degenen in uw omgeving die u zoveel mogelijk helpen maar soms ook hun vragen of twijfels hebben.

Geregeld in de wet (Wmo)

Iedereen heeft volgens de wet recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Onafhankelijk betekent dat de ondersteuning niet verbonden is aan uw zorgverlener. Ook niet aan de gemeente of andere instanties die beslissingen nemen over het toekennen en uitvoeren van diensten, zorg of hulp. Dus de cliëntondersteuner heeft er geen belang of voordeel bij welke hulp u ontvangt. 

Voor meer informatie of vragen aan een van de cliëntondersteuners kunt u bellen of mailen. Bellen kan op maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur met (088) 784 64 64 of mailen via info.putten@stimenz.nl. Binnenlopen mag ook tijdens het inloopspreekuur op maandag, dinsdag en donderdag van 08.30 tot 09.30 uur op het kantoor aan de Engweg 8c. Kijk ook eens op www.stimenz.nl

Uitgelicht