Ik heb een vraag
Adresgegevens
Brinkstraat 91
3881 BP Putten
06 - 51 23 57 36 Contact Ik heb een vraag
Kids en Koffie Putten banner

Kids & Koffie in Stroud

Op woensdag 5 september is de eerste editie van Kids & Koffie in Stroud in Putten. 

Kids & Koffie is een initiatief van Bibliotheek Noordwest Veluwe, Buurtzorg Jong, Moeders Informeren Moeders, Icare JGZ, 2 enthousiaste moeders en Stichting Welzijn Putten. 

Met wekelijkse inloopochtenden, van 10.00 tot 11.30 uur, willen de initiatiefnemers ouders/verzorgers van jonge kinderen de kans geven om andere ouders/verzorgers te ontmoeten in een informele omgeving, terwijl hun kinderen spelen. Burgemeester Henk Lambooij zal de 1e Kids & Koffie feestelijk openen. De toegang is gratis.

Kids & Koffie

Ouders/verzorgers van jonge kinderen worden geconfronteerd met een grote verandering in hun leven. Zij moeten zich opeens voortdurend om een ander bekommeren, wat kan leiden tot een zekere mate van sociaal isolement. Bovendien moeten zij zich nieuwe kennis eigen maken en kunnen ze daarvoor niet altijd terecht in hun netwerk of op internet. Kids & Koffie biedt hen wekelijkse inloopochtenden, waar ze in een informele omgeving andere ouders/verzorgers kunnen ontmoeten terwijl hun kinderen spelen. 

Kids & Koffie vindt elke woensdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur plaats in Stroud en de toegang is gratis. De eerste editie op woensdag 5 september is een extra feestelijke editie, die zal worden geopend door burgemeester Henk Lambooij.

Thema’s

Op elke eerste woensdag van de maand wordt aandacht besteed aan een thema rond opgroeien en opvoeden. Het eerste thema is “voorlezen met gebaren” op 3 oktober, de startdatum van de Kinderboekenweek. Tirza de Lange van Bibliotheek Noordwest Veluwe geeft dan een workshop waarbij zij ingaat op het hoe en waarom van voorlezen met gebaren.

Verdere thema’s dit jaar zijn op 7 november draagdoeken en op 5 december Vraag en Antwoord over opvoeden door Icare. Naast de inhoudelijke thema’s is er elke derde woensdag van de maand een creatieve activiteit voor ouders en kinderen.