Ik heb een vraag
Adresgegevens
Brinkstraat 91
3881 BP Putten
06 - 51 23 57 36 Contact Ik heb een vraag
Puber

Praktijkonderwijs

Het praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs die rechtstreeks opleidt voor de arbeidsmarkt.

Voor wie is praktijkonderwijs bedoeld?

Het praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen voor wie de leerwegen van het vmbo en het leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) niet geschikt zijn. Het is niet bestemd voor gehandicapte leerlingen. Voor deze groep is er het (voortgezet) speciaal onderwijs.

Inhoud

Het praktijkonderwijs duurt vier jaar.

  • Je kind krijgt in kleine groepen les in de vakken van de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Deze vakken zijn afgestemd op de arbeidsmarkt.
  • Ook wordt je kind getraind in praktische vaardigheden, zoals koken, klussen in huis, rekeningen betalen, omgaan met en invullen van formulieren, uiterlijke verzorging, omgaan met andere mensen en werken.
  • Het leren gebeurt vooral in de praktijk door bijvoorbeeld stages bij bedrijven en organisaties. Als leerlingen het praktijkonderwijs hebben doorlopen, ontvangen ze het getuigschrift praktijkonderwijs.

Aanmelden voor praktijkonderwijs

Je kunt je kind aanmelden voor praktijkonderwijs wanneer het hier een indicatie voor heeft gekregen. Dit betekent dat een Regionale Verwijzingscommissie voor het Voortgezet Onderwijs (RVC-VO) bekijkt of je kind aan de voorwaarden voor praktijkonderwijs voldoet. Dit onderwijs is bedoeld voor kinderen die hiervoor een advies hebben gekregen van de basisschool of die niet mee kunnen komen in het regulier voortgezet onderwijs (VO).

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 06 - 51 23 57 36 of stel hier je vraag