Ik heb een vraag
Adresgegevens
Brinkstraat 91
3881 BP Putten
06 - 51 23 57 36 Contact Ik heb een vraag
Puber

Tweetalig onderwijs

Tweetalig onderwijs kan op alle typen scholen in Nederland gegeven worden; op basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten.

Engels

De meeste tweetalige scholen geven les in het Nederlands en in het Engels. In Friesland zijn er zelfs scholen die in het Nederlands, Engels en Fries lesgeven. Dit noemen we drietalig onderwijs.

Het doel van tweetalig onderwijs

Kinderen die het onderwijs in meerdere talen aangeboden krijgen, gaan soepeler om met taal en voelen zich zekerder in hun taalgebruik. Het doel is om de taalbeheersing te vergroten en ervoor te zorgen dat kinderen zich meer internationaal gaan oriënteren.

Tweetalige scholen

Er zijn veel middelbare scholen in Nederland die op het vwo tweetalig onderwijs aanbieden. Een kleiner aantal middelbare scholen biedt tweetalig onderwijs aan op vmbo- of havoniveau. De meeste scholen geven les in het Nederlands en in het Engels. De Engelse lessen worden vrijwel altijd gegeven door docenten die zelf Engels als moedertaal spreken. Er is inmiddels een keurmerk ontwikkeld om de kwaliteit van deze Engelse lessen te waarborgen.

Middelbare scholen waar tweetalig onderwijs wordt gegeven, zijn vaak heel populair en werken met strenge toelatingseisen en wachtlijsten.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Betrouwbare bron Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.
Hoe kunnen we je helpen? Bel ons op 06 - 51 23 57 36 of stel hier je vraag