Meidentraining

Heeft uw dochter soms iets te snel haar mondje klaar of zou ze juist wat meer voor zichzelf op mogen komen? Dan is de training misschien iets voor haar!

Voor wie

De training is bedoeld voor meiden van 12 tot 17 jaar. 

Inhoud

In 10 bijeenkomsten werken jongeren op een spontane manier aan hun zelfbeeld, hoe je reageert in een groep, hoe je samen met anderen je doel kunt bereiken en wat een gezonde leefstijl is met voeding en relaties. 

Dit wordt o.a. gedaan door samen met leeftijdsgenoten, toffe spellen te doen, inspirerende filmpjes te kijken, creatieve werkbladen te maken en met elkaar op een ontspannen manier met elkaar in gesprek te gaan. Hierbij wordt de methodiek van You!nG ingezet. Meer informatie over de methodiek is te vinden op www.you-ng.nl.

Dit zijn de thema's die we behandelen:

  • Zelfbeeld (hoe kijk ik naar mezelf en hoe kan ik zelfverzekerd worden?)
  • Sociale omgeving (hoe gedraag ik me in een groep, hoe geef ik grenzen aan, ga ik om met groepsdruk en wat kan ik bijdragen aan een groep (niet alleen naar vrienden toe, maar ook in je sportclub, op werk, school en familie))
  • Talenten & Maatschappij (wat kan ik, waar ben ik goed in en hoe wil ik later bekend staan: wat wil ik bereiken?)
  • Communicatie (hoe reageer je in bepaalde situaties? vechten, vluchten, bevriezen?)
  • Lichamelijkheid & Seksualiteit (Als je een doel voor ogen hebt voor later en dit wilt bereiken, moet je goed voor jezelf zorgen. Zowel door goed voor je lichaam te zorgen, maar ook in gezonde relaties aangaan met vrienden en in je relatie. Wat zijn gezonde grenzen? Wat is een gezonde relatie?).

Door wie

BuurtzorgJong is werkzaam vanuit CJG Putten als professionele hulpaanbieder voor gezinnen en jongeren van 0 tot 23 jaar. Jeugd-Punt is actief via jongerenwerkers voor alle jongeren in Putten om hen te helpen zich voor te bereiden op een plekje in onze samenleving.

BuurtzorgJong en Jeugd-Punt werken al enige tijd samen om hulp te bieden aan jongeren en hun gezin die daar behoefte en coaching in nodig hebben. Vanuit dit initiatief is het idee ontstaan om samen een meiden- en jongensgroep op te richten ter bevordering van weerbaarheid onder jonge meiden en jongens van 12 tot 17 jaar.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deze training.

Waar en wanneer

Bij voldoende aanmeldingen start er na de herfstvakantie weer een nieuwe meidengroep voor de meiden uit Putten. Iedere dinsdagmiddag van 16:30 – 18:00 uur in de kelder van Stroud, Brinkstraat 91 in Putten. De training bestaat uit 10 bijeenkomsten en is geschikt voor meiden tussen de 12 en 16 jaar. De training wordt aangeboden door Jeugd-Punt en Buurtzorg Jong.

Meer weten?

Neem gerust contact op met de cursusleiders:

Willemijn Schimmel

Jongerenwerker Jeugd-Punt

Tel: 06-10870188

ws@jeugd-punt.nl

Betty Haitsma

Medewerker Buurtzorg Jong                                                                   

Tel: 06-83790928

b.haitsma@bzjong.nl

Klik hier voor de digitale flyer