Jonge mantelzorgers

Vaak wordt bij mantelzorg gedacht dat alleen volwassenen mantelzorg geven. Echter kinderen tussen 6-23 jaar die langdurig thuis te maken hebben met zorg voor ziekte of beperking van gezinslid of hun naasten worden jonge mantelzorgers genoemd.

Deze kinderen groeien op met zorg thuis, zorg die vanuit een natuurlijke wijze is ontstaan en gegroeid. De kinderen ontwikkelen zich met een zorg thuis. Begrip en erkenning is van groot belang in ontwikkeling van kind en geeft hierdoor mogelijk ook meer ruimte voor balans om de zorg goed en gezond te blijven continueren. 

Test voor jonge mantelzorgers

Vul de test in en bekijk hoe jouw situatie er uit ziet. Met de test krijg je een indruk van in hoeverre je belast bent door je mantelzorgtaken. Invullen van de test kost slechts vijf minuten. De test bestaat uit 15 vragen die je met ja of nee moet beantwoorden. Het is goed te weten dat deze test niet wetenschappelijk is onderbouwd. De test geeft je inzicht in hoe jij er op dit moment voor staat en geeft aan of het goed zou zijn hulp te zoeken. De vragen zijn opgesteld vanuit de ervaring en contacten met jongeren.

Open hier de test. 

Training voor jonge mantelzorgers 

Op maandag 10 april start de training voor 'Brussen'. Dit is een groep voor jonge mantelzorgers; kinderen (7-12 jaar) met een broer of zus met een beperking. Het betreft 6 bijeenkomsten en één ouderbijeenkomst. Deelname is gratis. Locatie Harderwijk. Klik hier voor meer informatie. 

Lotgenoten contact  -  Activiteiten in Putten

Vanuit de regio en landelijk worden er ook lotgenotencontacten voor jonge mantelzorgers georganiseerd. Het Servicepunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Putten kan je verder helpen wanneer je hieraan wilt deelnemen. 

Aan de rechterkant van deze pagina vindt je flyers van de activiteiten die in en rondom Putten georganiseerd worden voor jonge mantelzorgers. 

Jaarlijks mantelzorgcompliment

Jaarlijks wordt aan alle (jonge)mantelzorgers vanuit de gemeente een mantelzorgcompliment uitgereikt. Bij het Servicepunt Mantelzorg kun je je jaarlijks kunnen aanmelden voor een mantelzorgcompliment. 

Klik hier om het mantelzorgcompliment aan te vragen.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisanne van den Hee van Stichting Welzijn Putten. Bel 0341-357078 of stuur een e-mail


Jonge Mantelzorgers