De meester of juf

Misschien heb je een ontzettend leuke meester of juf en wil je niemand anders meer! Maar het kan ook zijn dat jullie elkaar helemaal niet leuk vinden.

Ik vind mijn meester of juf niet leuk!

Wat vind je niet leuk en hoe komt dat? Praat met je meester of juf over wat je voelt. Misschien kunnen jullie samen het probleem oplossen. Kijk ook naar de leuke kanten van je meester of juf. Niemand heeft alleen maar slechte kanten!

Ik ben verliefd op mijn meester/juf

Verliefd zijn is leuk. Maar als je verliefd bent op je juf of meester is dat lastig. Een tip: ga veel leuke dingen doen, zodat je even niet aan hem of haar hoeft te denken. En kijk eens goed om je heen naar de kinderen van je eigen leeftijd. Misschien zit daar toch wel een leuke jongen of meisje bij waar je heerlijk verliefd op kunt worden!

Praat over je gevoel

Als je je juf of meester niet kunt uitstaan, praat er dan eens over met je ouders, een vriend of vriendin of met iemand anders bij wie je je fijn voelt. Je kunt hun ook vragen of ze tips hebben, wie weet hebben ze hele goede ideeën. Je kunt ook gratis bellen (0800-0432) en chatten met de Kindertelefoon.

Als je praten moeilijk vindt

Als je praten eng vindt, kun je eerst voor jezelf opschrijven wat je wilt vertellen en hoe je dat gaat zeggen.

Kijk ook eens bij:

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met kinderen en deskundigen voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Heb je een vraag? Bel ons op 0341 - 359 611 of neem online contact op