Ik heb een vraag
Adresgegevens
Brinkstraat 91
3881 BP Putten
0341 - 359 611 Contact Ik heb een vraag
Thuis en familie

Na de scheiding

Als je ouders gaan scheiden, is je leven straks heel anders. Wat gaat er veranderen?

Twee huizen, twee slaapkamers

Je ouders hebben straks elk hun eigen huis. Misschien krijg je bij allebei een eigen slaapkamer. Welke spullen zet je dan bij je vader en welke spullen bij je moeder?

Wat van jou is, blijft van jou

Jouw spullen blijven van jou, maar je kunt niet altijd alles bij je hebben als je twee slaapkamers hebt. Het is daarom goed om te bedenken welke spullen je echt altijd nodig hebt.

Verjaardagen en feestdagen

Het kan zijn dat je twee keer je verjaardag gaat vieren of dat je twee keer op vakantie gaat. Maar het kan ook zijn dat je moet kiezen. Bijvoorbeeld dat je Kerst viert bij de een en Oud en Nieuw bij de ander.

Andere vriendjes en vriendinnetjes

Als je door de scheiding gaat verhuizen naar een andere stad, ga je misschien ook naar een andere school. Je zult je vriendjes en vriendinnetjes vast missen. Ook al is het eerst nog spannend, je krijgt op je nieuwe school vanzelf nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.

Nieuwe familie

Misschien wordt je vader of moeder verliefd op iemand anders. En het kan zijn dat ze ook samen in een huis gaan wonen. Je kunt dan nieuwe familieleden krijgen.

Kijk ook eens bij:

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Betrouwbare bron Opvoedinformatie Nederland zorgt er met kinderen en deskundigen voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.
Heb je een vraag? Bel ons op 0341 - 359 611 of neem online contact op